ca 450 g hvetemel
25 g gjær
1 egg
en god klunk olivenolje
litt salt
litt sukker
evt italienske urter
lunkent vann
1 stor løk
1 stor selleristang
1 stor gulrot
4-5 hvitløksfedd
1 boks hermetiske tomater
2-3 ss tomatpuré
salt/pepper
litt sukker
1 ts oregano
1 ts basilikum
½ ts timian
½ ts merian
1 laurbærblad
ønsket topping
revet ost (blanding av cheddar og mozzarella er en sikker vinner)
Bland alt det tørre til pizzadeigen. Ha i egg, olje og nok lunkent vann til en fast og smidig deig. Kna den godt. La heve ca 40 minutter. Kjevle ut til deigen dekker et stekebrett. Legg på tomatsaus, ønsket topping og ost. Stek ved 225 grader i ca 15 minutter.
Hakk løk, hvitløk, selleri og gulrot og stek alt mykt. Ha i resten av ingrediensene og la småkoke minst 30 minutter, gjerne lenger. Fisk ut laurbærbladet, avkjøl litt og kjør godt sammen i en blender. Denne sausen holder til minst to store pizzaer, og den kan fint fryses.
Forslag til spennende pizzatopping:
- revet squash, tomatskiver, laks og champignon
- soltørkede tomater, oliven, avocado, røkt skinke og blåmuggost
- scampi, purre, hvitløk og blåmuggost
- spinat, squash, asparges, paprika, vårløk og artisjokkhjerter
- blandet sopp, klatter av kremost, hakkede urter, valnøtter, blåmuggost
- tomatskiver, rød paprika, chorizo, løk, sorte oliven, basilikum og manchego
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar