søndag 30. mars 2008

Sjokolade-, hasselnøtt- og karamellterte


250 g hvetemel
125 g smør
75 g sukker
1 vispet egg

50 g smør
75 ml kremfløte
100 g brunt sukker
150 g ristede hasselnøtter

200 g mørk sjokolade
2 dl kremfløte


Bland mel, smør og sukker i en foodprocessor. Tilsett gradvis det vispede egget til en jevn deig. Sett kaldt 30 minutter. Kjevle ut til den kler bunn og sider av en terteform. Sett i fryseren 10 minutter. Blindstek (dvs legg i et ark bakepapir og dekk bunnen med tørre bønner/linser) ved 180 grader i 15 minutter, ta ut papir og bønner og stek videre 10 minutter. Bland smør, fløte og sukker i en kjele og la koke til det tykner, 7-8 minutter. Grovhakk nøttene, rør dem inn i karamellen og avkjøl. Fordel i paibunnen. Kok opp fløten og rør inn hakket sjokolade til det smelter. La avkjøles til nesten romtemperatur for den helles over i formen. Sett kaldt 1 time og server med kakaodryss og pisket krem.

(Kilde: "Rachel's Favourite Food At Home" av Rachel Allen)

Ingen kommentarer: