tirsdag 11. mars 2008

Engelsk trifle

(6-8 pers.)

4 egg
140 g sukker
140 g hvetemel
1 ts bakepulver

3 dl kremfløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
50 g sukker
3 ss maisenna

3 dl kremfløte
250 g frukt/bær etter eget ønske
ca ½ dl søt sherry eller madeira, eller fruktsaft
hakkede valnøtter eller ristede mandelflak


Sukkerbrød: Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland i hvetemel og bakepulver. Hell i form (24 cm). Stek på nederste rille ved 165 grader i 30-35 minutter. Kaken skal ha trukket seg litt ut fra kanten når den er ferdig. La avkjøles litt i formen, før den hvelves på en rist og avkjøles helt.
Vaniljekrem: Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte og vaniljestang med frø. Rør sammen sukker, eggeplommer og maisenna. Bland den varme væsken inn i eggeblandingen under omrøring. Ha massen tilbake i kasserollen og kok opp under omrøring til kremen tykner. Avkjøl.

Del sukkerbrødet i skiver som brukes til å kle innsiden av en bolle. Dynk sukkerbrødet. Ha i oppdelt frukt og bær og fordel den avkjølte vaniljekremen over. Pisk fløten til krem og bre over. Dryss på nøtter til slutt.
(Her er det forøvrig rom for å "jukse" ved å bruke ferdigkjøpt sukkerbrød og vaniljekrem.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh!!! Det er en evighet siden jeg spiste trifle! Siden jeg bodde i England faktisk. Denne ser virkelig lekker ut! Må prøve!