søndag 9. mars 2008

Hvetekringle med makronfyll


50 g gjær
4 dl melk
50 g smør
2 dl sukker
½ ts salt
½ ts kardemomme
1 egg
750 g hvetemel
1 pakke makronfyll
egg til pensling
perlesukker


Smelt smøret og tilsett melken, tempereres til 37 grader. Smuldre gjæren i bakebollen og tilsett lunken melk. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett sammenpisket egg, sukker, salt, kardemomme og det meste av melet. Elt deigen til den er smidig og slipper bollen. Dryss på litt mel og sett bollen på lunt sted til heving. Elt deigen, kjevle den ut til en rektangulær leiv, ganske tynn. Lag makronfyllet som anvist på pakken. Smør fyllet utover leiven. Rull sammen fra den brede enden. Legg rullen med skjøten ned på bakepapirkledt stekebrett. Form til en kringle og hev ca 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og strø på perlesukker. Stek ved 250 grader i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer: