(2 pers.)
2-4 kyllinglår
6 store poteter
1 stor løk
3 ss Dijon-sennep
½ ts tørket salvie
litt sitronsaft
salt/pepper
1 dl olivenolje
Bland sammen sennep, salvie, sitronsaft, olivenolje, løk delt i store biter og litt kvernet pepper. Legg i kyllinglårene og mariner noen timer, evt over natten. Legg kyllinglårene i midten av en ildfast form. Skrell potetene og del i store biter. Ha litt salt i marinaden og bland i potetbitene, fordel dem rundt kyllinglårene i formen. Stek ved 200 grader i ca 1 time, vend på potetene etter halve steketiden. Server med f.eks. kokte aspargesbønner.
(Det blir best om både kylling og poteter stekes i samme form siden kyllingen avgir fett og væske som gir god smak til potetene og gjør at de ikke blir tørre. Skal du lage til mange slik at én form blir for liten er det bedre å fordele både kyllingen og potetene rundt i formene, evt bruke en langpanne, enn å ha bare kylling i en form og bare poteter i en annen.)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar