mandag 17. mars 2008

Biff med fløtegratinerte poteter og soppsaus

(4 pers.)

4 biffer
400 g champignon
1 liten løk
1-2 hvitløksfedd
1 ts tomatpuré
ca 2 dl fløte
3-4 ss crème fraîche eller seterrømme
en dæsj worcestershiresaus

8-10 poteter
1 løk
3-4 hvitløksfedd
1 kartong fløte
salt/pepper
revet ost

Soppsaus: Skjær sopp i skiver og hakk løk og hvitløk. Stek løk og hvitløk mykt i fett/sjy etter biffen (mens den hviler). Ha i tomatpuréen og la frese litt. Tilsett fløte, crème fraîche og worcestershiresaus og la koke opp.
Fløtegratinerte poteter: Skjær poteter, løk og hvitløk i skiver. Stek løk og hvitløk mykt. Ha i poteter, salt, pepper og fløte og kok opp. Legg på lokk og la småkoke ca 10 minutter. Hell i en ildfast form og dryss på revet ost. Stek ved 200 grader til osten er smeltet og gyllen.


Server den stekte biffen med soppsausen, fløtegratinerte poteter og ønsket tilbehør (f.eks. brokkoli og friterte løkringer).

Ingen kommentarer: