lørdag 8. mars 2008

Marinerte strutsemedaljoner med spinat/potetkaker

(4 pers.)

4 strutsemedaljoner
½ liter kefir
3 ss Dijon-sennep
tørket salvie
2-3 hakkede hvitløksfedd

500 g poteter
250 g spinat
2-3 ss smør
2-3 ss fløte eller seterrømme
salt/pepper
1 stort vispet egg
revet parmesan
½ kopp loffsmuler
hvetemel


Bland sammen ingrediensene til marinaden og legg i kjøttet. La marinere noen timer i romtemperatur eller i kjøleskap over natten. Strutsekjøtt er magert og blir fort tørt, det bør derfor ikke stekes for lenge. Stek det som du ville stekt en medium biff.


Kok potetene og mos sammen med smør, fløte/rømme og salt og pepper. Damp spinaten og klem ut overflødig væske. Hakk spinaten og bland med potetene sammen med egg, parmesan og loffsmuler. Form til kaker som vendes i hvetemel og stekes gylne i smør.


Server med f.eks. kremet peppersaus eller soppsaus.

Ingen kommentarer: