mandag 3. mars 2008

Cottage Pie

(8 pers.)

2 finhakkede løk
2-3 hakkede gulrøtter
2-3 hakkede selleristenger
2-3 hakkede hvitløksfedd
1 kg kjøttdeig
1 ss worcestershiresaus
2 ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
1 glass rødvin
½ ts timian
1 laurbærblad
120 g frosne erter


1 kg poteter
1,5 dl melk
et par ss smør
salt/pepper
50 g revet ost

Stek løk, hvitløk, selleri og gulrot mykt. Tilsett kjøtt og brun det godt. Hell i vinen og la koke inn litt. Tilsett worcestershiresaus, tomatpuré, tomater, salt, pepper og urter og kok opp. La småkoke minst 30 minutter. Rør inn erter. Kok potetene og mos dem med melk og smør. Hell kjøttblandingen i en ildfast form og fordel potetmosen over. Dryss over ost og stek ved 180-190 grader i ca 45 minutter.

Ingen kommentarer: