tirsdag 5. oktober 2010

Grove pizzasnurrer

Det er stas når disse gode pizzasnurrene er å finne i matboksen til sønnen min (og jeg er sikker på at voksne vil like å få dette i matpakken også). Og en dag man ikke har tid eller lyst til å lage middag, eller bare er fysen på noe godt til kvelds, er det supert å ha et lager i fryseren som enkelt kan tines og varmes i ovn/mikro.

(ca 20 stk)

5 dl sammalt hvete grov
5 dl hvetemel
1 pose tørrgjær
1 ts salt
1 egg
2 ss olje
4 dl lunken væske (vann, melk eller blanding)
noen skjeer tomatsaus (min oppskrift her)
100 g kokt eller røkt skinke i biter
revet ost
egg til pensling


Bland mel, gjær, salt, egg, olje og vann/melk i kjøkkenmaskin og la maskinen kjøre til deigen er smidig (5 minutter). Den kan selvsagt også knas for hånd, men det tar litt lengre tid. Dekk til deigen og la heve på lunt sted i ca 1 time. Kjevle ut deigen til et stort rektangel. Smør på tomatsaus/pizzasaus og strø på skinke og revet ost. Her er det mye rom for variasjon, i stedet for skinke kan du bruke f.eks. stekt kjøttdeig eller strimlet kylling, og du kan gjerne strø på finsnittet purre, maiskorn, soltørkede tomater osv osv. Rull sammen leiven fra den ene langsiden. Skjær rullen i skiver og legg på stekebrett. Dekk til og la etterheve 30 minutter. Pensle med vispet egg og dryss evt på revet ost. Stek på nederste rille ved 225 grader i 12-14 minutter. Avkjøl på rist. Pizzasnurrer kan fint fryses og gjerne varmes raskt i mikrobølgeovn.

1 kommentar:

swimzy sa...

Åhh dette er sååå godt!! Skal lages en da ja!! :)