300 g hvetemel
2 ts bakepulver
300 g brunt sukker
3 ts blandet krydder (jeg brukte kanel, kardemomme, malt muskat og malt ingefær)
2 ts natron
175 g rosiner
½ ts salt
4 egg
200 g smeltet smør
revet skall av 1 appelsin
1 ss appelsinsaft
500 g revet gresskar
200 g kremost
85 g smør
100 g melis
revet skall av 1 appelsin
saften av ½ appelsin
Ha alt det tørre i en bolle og rør inn rosiner (jeg sløyfet dette da jeg ikke liker rosiner i bakverk). Rør inn egg, smør, appelsinskall og appelsinsaft og rør godt. Rør til slutt inn gresskarkjøttet. Fordel i en bakepapirkledt liten langpanne og stek ved 180 grader i 30 minutter. Avkjøl kaken helt.
Pisk kremost, smør, melis, appelsinskall og appelsinsaft godt sammen og bre glasuren over kaken.
3 kommentarer:
Ser og høres jammy ut! Så utrolig bra at du får brukt innmaten, tror de aller aller fleste bare kaster det... :-( Her i huset ble det kun kjøpt små pynte gresskar i år.
:o) klem
Takk for tips til kake, dette hørtes godt ut!
Hilsen fra Mimmi-Leone
wow, lykta ble rååkul og kaken ser absolutt nydelig ut:)
Må prøves ut neste halloween:)
klem fra siv anita
Legg inn en kommentar