Denne sausen bruker jeg til det meste, f.eks. pasta (gjerne med små krydrete kjøttboller i), lasagne og pizza (denne oppskriften er nok til flere pizzaer). Lag gjerne en stor gryte når du først er i gang og frys ned i passe porsjoner. Dermed sparer man mye tid og både pasta med kjøttsaus og pizza kan være på bordet på rekordtid, uten å ty til ferdigsauser, og hjemmelaget smaker jo mye bedre.
1 stor gulrot
1 selleristang
1 stor løk
1 liten rød paprika
4-5 hvitløksfedd
1 boks hermetiske tomater
2-3 ss tomatpuré
salt/pepper
litt sukker
1 ts oregano
1 ts basilikum
½ ts timian
½ ts merian
1 laurbærblad
Hakk løk, hvitløk, selleri, gulrot og paprika og stek mykt i smør eller olje. Tilsett tomater (min favoritt er hermetiske cherrytomater fra Mutti) og resten av ingrediensene. La småkoke under lokk minst 30 minutter, gjerne lengre. Fisk ut laurbærbladet og kjør sausen glatt i blender (evt kan den være som den er, hvis du liker tomatsausen "chunky"). Kan fint fryses.
1 kommentar:
Åh, denne sausen skal absolutt prøves ut:)
Legg inn en kommentar