Man skal ikke kimse av gode hjemmelagede kjøttkaker, servert med brun saus, kokte poteter, kålstuing og stekt løk. Mat trenger ikke være "moderne" eller fra fjerne land for å smake godt. Noen ganger er det enkle vel så smakfullt. Jeg synes kjøttkaker blir saftigere, og man får ikke så hard stekeskorpe, hvis de bare brunes først og så etterstekes i ovn framfor å stekes helt ferdig i panne.
(4 pers.)
500 g kjøttdeig
1½ ts salt
pepper
1 egg
1 finhakket løk
2 ss potetmel
2 ss griljermel/knust kavring
½ ts hver av malt ingefær og muskat
melk til passe konsistens
Kna kjøttdeigen seig med saltet. Tilsett resten av ingrediensene og spe med litt og litt melk til du får passe konsistens på farsen, den skal være litt løs. Bruk en spiseskje dyppet i vann og form kjøttkaker med den i håndflaten. Klem dem litt flate, så reduserer du steketiden. Brun kjøttkakene i panne og etterstek i ovn ved 200 grader i ca 30 minutter, evt la dem trekke i brun saus.
1 kommentar:
Ikke noe er så godt som hjemmelagde kjøttkaker:)
Legg inn en kommentar