150 g smør
5 dl melk
50 g gjær
1½ dl sukker
1 ts kardemomme
1 ts salt
850 g hvetemel
1 egg
smør, sukker og kanel til fyllet
et vispet egg til pensling
perlesukker
Smelt smøret og rør inn melken, varm til det er fingervarmt. Rør gjæren ut i væsken, tørrgjær blandes rett i melen. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og la den gå 5 minutter slik at deigen blir godt knadd. Dekk til og la heve 1 time. Kjevle ut deigen til en lang leiv. Pisk sammen smør, sukker og kanel (har dessverre ikke eksakte mål her, jeg tok bare litt på slump, men skal prøve å måle neste gang) og bre utover leiven. Brett leiven i to fra den øverste langsiden. Skjær deigen i remser, men la dem henge litt sammen øverst, omtrent som en bukse. Tvinn hvert buksebein rundt og knyt så en knute på dem. Legg på stekebrett. Dekk til og la etterheve 30 minutter. Pensle med vispet egg og dryss på perlesukker. Stek ved 200 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
2 kommentarer:
Mmm, det vet jeg en som kommer til å elske! SÅ nå må vi nok prøve kanelsnurrer! Hege
Åhh, disse ser kanongode ut:) De må jeg lage en dag med det første!! :)
Mvh siv anita
Legg inn en kommentar