tirsdag 27. januar 2009

Kreolerpiroger

(6 stk)

10 dl hvetemel
2 ts sukker
180 g smør
2,5 dl kald melk

5 dl finhakkede cajungrønnsaker (løk, grønn paprika, selleristang)
3 hakkede hvitløksfedd
750 g kjøttdeig
2 laurbærblader
2 ts cajun spice mix (oppskrift her)
1 boks hermetiske tomater
2 ss hakket persille

1 vispet egg til pensling


Bland mel og sukker sammen, smuldre i smør og rør inn melk. La hvile i kjøleskap 30 minutter. Fres cajungrønnsaker i smør 3-4 minutter. Ha i hvitløk og kjøttdeig og stek kjøttet brunt. Tilsett laurbærblader, cajunkrydder og tomater. La småkoke uten lokk 20 minutter. Rør inn persille og avkjøl. Kjevle deigen 1,5 mm tykk. Skjær ut seks sirkler, 20 cm i diameter. Legg fyllet på hver sirkel, pensle kantene med vann og brett sammen. Knip kantene sammen. Prikk deigen med en gaffel og pensle med egg. Stek ved 210 grader i 20 minutter.

Ingen kommentarer: