søndag 25. januar 2009

Karamellisert løk- og rødbeteterte


50 g smør
4 rødløk i tynne halve skiver
1 ss rødvins- eller balsamicoeddik
1 ts timian
3 rødbeter, kokte og delt i skiver
3 ark butterdeig
120 g ruccola

½ kopp hakket gressløk
ca 2 dl olivenolje

2 dl kremfløte
1 ss pepperrotkrem


Fres løken myk og karamellisert i smøret, ca 30 minutter. Rør inn eddik og timian. Kjevle ut butterdeigen og kle en 24 cm terteform. Prikk med gaffel og sett i fryser 10 minutter. Forstek ved 220-230 grader i ca 5 minutter. Fordel løkblandingen i formen og dekk med rødbeteskiver. Stek ved 220-230 grader i 10 minutter. Visp kremfløten stiv og vend inn pepperrotkrem. Kjør gressløk og olje sammen i hurtigmikser. Bland halvparten med ruccolasalaten. Server skiver av terten med ruccolasalat og pepperrotkrem. Drypp resten av gressløkoljen over.

Ingen kommentarer: