søndag 23. mai 2010

Tapas.

Når dagene er varme er det godt med kald middag som ikke krever så mye forberedelse. Brødet og aïolien kan lages i forveien og ellers er det lite som trenger tilberedning, det meste skal bare legges på fat. Perfekt sommermat hvor man kan mikse ulike småretter og tilbehør slik man selv vil, og alle kan plukke det de har lyst på.


2 baller fersk mozzarella
2 tomater
olivenolje

2 røde paprika
100 g fetaost
et par ss gresk yoghurt eller yoghurt naturell
en klunk olivenolje
salt/pepper
friske urter

aïoli (oppskrift her)
focaccia (oppskrift her)
spekeskinke
oliven
artiskokkhjerter


Tomat/mozzarella-salat:
Skjær mozzarella og tomater i skiver og legg pent på fat. Hell over litt god olivenolje og dryss på salt og pepper. Bruk evt en vinaigrette i stedet og ha gjerne løkringer på også.


Paprika- og fetaostruller:
Grill paprikaene i ovnen til skinnet blir svart. Legg i en plastpose og la hvile 5-10 minutter. Dra av skinnet og fjern frøene. Del paprikakjøttet i lange brede strimler. Smuldre fetaosten og bland med yoghurt, olivenolje, salt, pepper og finhakkede urter. Legg litt på hver paprikastrimmel og rull sammen.

2 kommentarer:

swimzy sa...

Åh, dette hørtes godt ut:)
Har aldri prøvd tapas før, ,men det skal jeg absolutt inviterte til i sommer:)

Gry sa...

Det ser veldig godt ut.
: )