tirsdag 30. mars 2010

Wienerschnitzel med kryddersmør



4 skiver svinefilet (ca 150 g hver)
2 ss hvetemel
salt/pepper
1 egg
ca 1 dl strøkavring

100 g smør
2 ts grov Dijonsennep
5-6 ansjosfileter
2 ss hakket persille
litt sitronsaft


Rør smøret sammen med sennep, finhakket/most ansjos, persille, sitronsaft, salt og pepper. Legg smøret på en bit plastfolie, rull sammen til en pølse og sett i fryseren til den har blitt fast. Skjær i skiver ved servering.

Bank filetene flate. Sett fram tre boller. Ha mel, salt og pepper i den ene. Visp egget i den andre. Ha strøkavringen i den tredje. Vend filetene først i mel, så i egg og til slutt i kavringen. Stek ca 2 minutter på hver side. Server med en skive kryddersmør og f.eks. sitronbåter, erter og kokte poteter.

1 kommentar:

Gry sa...

Det ser deilig ut!
Ønsker deg ei fin Påske.
Klem : )