2½ dl vann
125 g smør
125 g hvetemel
4 egg
2½ dl melk
2½ dl kremfløte
1 splittet vaniljestang
100 g sukker
4 eggeplommer
3 ss maisenna
1½ dl kremfløte
100 g mørk sjokolade
2 ss smør
Vannbakkels: Kok opp vann og smør. Tilsett melet og rør til en jevn grøt. La koke, under omrøring, i 4-5 minutter. Avkjøl litt. Rør inn ett og ett egg. Sett røren med skje, eller sprøyt ut lange fingre, på bakepapir. Beregn god plass mellom dem. Stek ved 180 grader i 25-30 minutter. Ovnsdøren må ikke åpnes det første kvarteret. Straks de er ute av ovnen skjæres et lite snitt i siden slik at dampen slipper ut (ellers vil dampen få dem til å falle sammen). Avkjøl på rist.
Vaniljekrem: Kok opp melk, fløte og vaniljestang. Rør sammen sukker, eggeplommer og maisenna. Visp den varme fløtemelken gradvis inn i eggeplommene. Ha alt tilbake i kasserollen og varm opp under omrøring til kremen tykner. Fisk ut vaniljestangen. Avkjøl kremen helt.
Pisk fløten til krem og bland med vaniljekremen.
Smelt sjokoladen og smøret. Bre oppå vannbakkelsene og fyll dem med vaniljekremen.
1 kommentar:
Mmm, de ser veldig godt ut! : )
Legg inn en kommentar