onsdag 17. mars 2010

Skolebrød

(24 stk)

150 g smør
6½ dl melk
50 g gjær
2 dl sukker
1 kg hvetemel
1 ts kardemomme
3 dl vaniljekrem
melisglasur
kokosmasse


Smelt smøret og varm sammen med melken til fingervarmt. Løs gjæren i væsken (tørrgjær has rett i melet). Bland det sammen med sukker, hvetemel og kardemomme og kna godt (bruk kjøkkenmaskin). Dekk til og la heve ca 1 time. Kna og del i 24 emner som trilles til boller. Legg på stekebrett og klem dem litt flate. Etterhev 30 minutter. Trykk bollene inn på midten og legg litt vaniljekrem (bruk ferdiglaget eller se oppskrift her) i hver grop. Stek ved 220 grader i 13-15 minutter. Avkjøl på rist. Smør på melisglasur og dypp i kokosmasse. Nyt!

2 kommentarer:

swimzy sa...

Åhh, nam....skal prøves ut ja!

Marit sa...

De så kjempe gode ut - nå ble jeg sulten, gjærbakst er sååå godt :)