(24 stk)
150 g smør
6½ dl melk
50 g gjær
2 dl sukker
1 kg hvetemel
1 ts kardemomme
3 dl vaniljekrem
melisglasur
kokosmasse
Smelt smøret og varm sammen med melken til fingervarmt. Løs gjæren i væsken (tørrgjær has rett i melet). Bland det sammen med sukker, hvetemel og kardemomme og kna godt (bruk kjøkkenmaskin). Dekk til og la heve ca 1 time. Kna og del i 24 emner som trilles til boller. Legg på stekebrett og klem dem litt flate. Etterhev 30 minutter. Trykk bollene inn på midten og legg litt vaniljekrem (bruk ferdiglaget eller se oppskrift her) i hver grop. Stek ved 220 grader i 13-15 minutter. Avkjøl på rist. Smør på melisglasur og dypp i kokosmasse. Nyt!
2 kommentarer:
Åhh, nam....skal prøves ut ja!
De så kjempe gode ut - nå ble jeg sulten, gjærbakst er sååå godt :)
Legg inn en kommentar