mandag 29. november 2010

Gammeldags eplekake.

Sverre Sætres nye bok "Den store kakeboka" var et selvskrevent kjøp da jeg så den i butikkene. Jeg har siklet meg gjennom boka flere ganger og merket meg en del kaker som skal prøves. Førstemann ut var denne eplekaken, selv om eplekake vel er mer høst- enn adventskake. Denne ble servert lun og med vaniljeis som dessert nå i helgen og hele kaken forsvant selv om vi bare var tre store og en liten. Rett og slett veldig god.


125 g smør
125 g sukker
3 eggeplommer
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
saften av 1 sitron
revet skall av 1 sitron
3 eggehviter
3 epler
3 ss hakkede hasselnøtter
1 ss sukker
1 ts kanel



Pisk smør og sukker hvitt. Rør inn eggeplommene. Sikt mel og bakepulver og vend inn i røren. Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn. Smak til med sitronskall og -saft. Hell røren i en smurt 22 cm springform. Skrell eplene og del i båter. Legg båtene i røren. Strø på nøtter, sukker og kanel. Stek ved 170 grader i ca 30 minutter.