Quesadillas lages opprinnelig bare med ost mellom tortilallefsene. Når de fylles med andre ingredienser i tillegg kalles det sincronizada, men utenfor Mexico kjenner nok de fleste det som quesadillas, selv om det altså teknisk sett ikke er helt riktig. Uansett hva du kaller det er dette rask og veldig god mat, som også er veldig populært hos de små.
500 g kjøttdeig
1 hakket løk
3-4 hakkede hvitløksfedd
2 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
2 ts malt spisskummen
½ ts hvitløkspulver
½ ts malt koriander
salt/pepper
salsa
en liten strimlet purre
1 hakket rød paprika
1 hakket gul paprika
revet ost
tortillalefser
Stek løk og hvitløk mykt og brun kjøttdeigen. Tilsett krydder og evt litt vann og la steke ca 5 minutter. Bre salsa utover en tortillalefse, legg på litt kjøttdeig, grønnsaker og revet ost. Legg en annen tortillalefse over og stek quesadillaen i tørr panne, evt i ovn ved 200 grader, til osten har smeltet og tortillaen har blitt litt sprø. Server med f.eks. guacamole, rømme, mer salsa og salat
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar