4 skiver fersk torsk
salt
eddik
2 dl kremfløte (evt halvparten hvitvin eller fiskekraft)
200 g smør
presset sitron
salt/pepper
finhakket persille
Torskeskivene kan med fordel ligge i rennende kaldt vann en time før de skal kokes, da blir de faste. Kok opp vann med godt med salt og litt eddik i (eddiken gjør fiskekjøttet hvitere og fastere). La trekke i 7-8 minutter.
Kok opp fløte (evt fløte + vin/kraft) og la koke inn til det halve. Bruk svak varme og pisk gradvis inn smøret (sausen må ikke koke nå, da kan den skille seg). Smak til med presset sitron, pepper og evt salt. Rør inn hakket persille rett før servering.
Server med kokte poteter og grønnsaker.
1 kommentar:
Åhh,dette ser nydelig ut:)
jeg har forresten en award til deg på bloggen min:
http://swimzys-matblogg.blogspot.com/2010/11/jeg-har-fatt-en-award.html
Ha en fin helg:)
klem
Legg inn en kommentar