180 g hvetemel
150 g sukker
2 ts bakepulver
1½ ss espressopulver
1 ts kanel
1 dl matolje
1,75 dl yoghurt naturell
1 stort egg
100 g sjokoladechips eller hakket sjokolade
160 g smør
1 ss espressopulver
½ ts vaniljeessens
225 g melis
sjokoladedragerte kaffebønner eller mokkabønner til pynt
Bland det tørre i en bolle og vend inn sjokoladebitene. Bland sammen yoghurt, egg og olje og rør det inn i det tørre. Rør raskt og ikke for mye, da blir muffinsene seige. Fyll i store papirformer og stek ved 180 grader i ca 25 minutter. Avkjøl helt.
Pisk sammen smør med espressopulver, vanilje og melis. Sprøyt topper på muffinsene og pynt med sjokoladedragerte kaffebønner eler mokkabønner.
3 kommentarer:
Åhh disse ser nydelige ut :)
Disse så aldeles nydelige ut! Er det sant at det virkelig kan bli for mye sjokolade?? :)er helt enig med deg når det gjelder essens, og det dukker jo stadig opp i oppskrifter. Selv var jeg så heldig å komme over noen varianter med ekte, økologisk vaniljeekstrrakt på dean and deluca i new york for en ukes tid siden. Det må jeg si var et scoop.
Hei,
Vi liker veldig godt din matblogg og din iver og interesse til å skrive om dette. I denne forbindelse vil vi sette stor pris på om du kunne tenke deg å stå på vår blogger outreach liste om dette og tilsvarende tema.
For tiden holder vi blant annet på med en konkurranse hvor man kan vinne en Quooker – den kokende vannkranen (se www.quooker.no for mer info om produktet). Hvis du kunne tenke deg å stå på denne listen, vennligst kontakt Erik Sørflaten på erik.sorflaten@no.mslworldwide.com
På forhånd takk.
Med vennlig hilsen
Erik Sørflaten på vegne av Quooker Norge.
Legg inn en kommentar