lørdag 13. november 2010

Hveteboller.

Dette er min favorittbolleoppskrift, og det er ganske enkelt lussekattoppskriften min med kardemomme i stedet for safran. Oppskriften er gammel, vi har laget lussekatter etter den siden jeg var liten i allefall. Utrolig gode er de uansett. :-)


(ca 30 stk)

50 g gjær
6-7 dl melk
150-200 g smør
170 g sukker
½ ts salt
1 ts kardemomme
ca 1 kg hvetemel
1 egg + egg til pensling


Reguler melke- og smørmengdene etter hverandre. Bruker du mindre smør bruker du mer melk, og omvendt.
Smuldre gjæren i lunken melk. Smelt smøret. Bland sukker, salt, mel og kardemomme i en bolle. Hell i melk, smeltet smør og egg. Arbeid deigen smidig og glatt. Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse. Kna deigen (elt evt inn rosiner eller hakket sjokolade om du ønsker det), del i emner som trilles til boller. La etterheve på plate. Pensle med egg og stek ved 250 grader på midterste rille i 5-6 minutter.

1 kommentar:

Wilhelmine sa...

De ser jo så gode ut, den må jeg prøve med saffran til årets lussekatter.