Denne oppskriften fant jeg i Aftenposten forleden dag. Jeg hadde dessverre ikke hel kylling i fryseren så valget falt på kun kyllingfilet, men det fungerte like bra. En veldig god og enkel rett.
(3 pers.)
1 hel kylling
1 sitron
1 løk
5 hvitløksbåter
2 kvaster rosmarin
2 ss olivenolje
1½ dl marsalavin (evt rødvin + 3 ss akasiehonning)
en boks hermetiske tomater
salt/pepper
600 g poteter
4 gulrøtter
200 g sellerirot
Riv sitronskallet.
Finhakk løken og surr den myk i olje. Hell over marsala (eller rødvin + honning), tomater, saften fra en sitron, salt og pepper. La koke i ca. 20 minutter.
Bland sitronskallet med finhakket rosmarin, hvitløk, salt, pepper og noen skjeer olivenolje.
Del kyllingen i seks, ta bort skroget. Vend kyllingbitene i urteblandingen og legg i ildfast form.
Brun ved 200 grader i 10-15 minutter. Pass på at de ikke står så lenge i ovnen at hvitløkbitene brennes. Hell sausen over kyllingen og stek videre ca 30 minutter.
Del poteter og grønnsaker i passe biter og kok dem halvveis møre først. Bland sammen med kylling og saus og la dem steke med de siste 15 minuttene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar