lørdag 6. november 2010

Bifteki.

God gresk mat som er enkel å lage. I stedet for å servere dem slik jeg har gjort kan du f.eks. forme deigen til burgere og servere i brød med salat, tomatskiver, løk, fetaost og tzatziki eller med grillet halloumi og grillede grønnsaker (paprika, squash, aubergine, tomater ++).


500 g kjøttdeig
1 stor finhakket løk
2-3 finhakkede hvitløksfedd
1 ts timian
1 ts oregano
1 ts mynte
en håndfull loffsmuler
en håndfull hakket frisk persille
1 egg
salt/pepper


Bland alle ingrediensene. Form kjøttdeigen til litt tykke korte pølser. Stek i panne, evt brun raskt i panne og etterstek i ovn (jeg synes sistnevnte gir det saftigste resultatet). Server med sitronbåter til å klemme over, tzatziki (oppskrift her), ovnsbakte potetbåter (potetbåter blandet med litt olje og krydder etter ønske og smak, og stekt i ovnen ved 200 grader i ca 40 min) og gresk salat.

Ingen kommentarer: