Hasselbackpoteter har alltid vært en av favorittmåtene mine å tilberede poteter på. Kjempegodt til alle typer kjøtt, og potetene klarer seg selv i ovnen mens man gjør andre ting.
(4 pers.)
8-10 poteter
salt
4 ss smør, smeltet
1 dl revet ost
Skrell potetene. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom. De skal henge sammen i bunnen. For å hjelpe deg kan du legge poteten i en sleiv, da vil kniven treffe kanten før den har skåret gjennom poteten. Legg potetene i en ildfast form. Pensle dem med smeltet smør og dryss på salt. Stek ved 225 grader i 45-50 minutter. Osten strøs over potetene noen minutter før de er ferdige.
1 kommentar:
Åhh en god gammel klassiker som jeg hadde glemt helt av!!!
Takk for en herlig påminnelse:)
Jeg pleier strø pittesmåe biter med bacon over også innimellom, det er deilig:)
Klem Ingvild
Legg inn en kommentar