5 ss smeltet smør
⅓ kopp brunt sukker
¼ kopp hvetemel
½ ts vaniljeekstrakt
¾ kopp hakket sjokolade
3 ss smør
2 kopper kremfløte
⅔ kopp brunt sukker
4 eggeplommer
en klype grovt salt
2 ts vaniljeekstrakt
1½ kopper helmelk
1 kopp hakket sjokolade
Rør sammen smeltet smør, sukker, mel, vaniljeekstrakt og sjokolade. Form til en pølse som pakkes i plast og settes kaldt til den er stivnet. Hakk i småbiter.
Smelt og brun smøret under omrøring. Tilsett kremfløte og kok opp. Visp eggeplommer og sukker sammen i en bolle og visp så gradvis inn den varme fløten. Visp inn salt og hell alt tilbake i kasserollen. Varm opp under omrøring til blandingen tykner. Ha i en bolle og rør inn vaniljeekstrakt og melk. Legg på plastfolie (helt ned på iskremblandingen, så det ikke dannes snerk) og sett kaldt til den er avkjølt. Frys i iskremmaskin og rør så inn cookie dough-bitene og hakket sjokolade.
3 kommentarer:
Hei, Sikken en lækker is, men jeg som ikke har ismaskine, hva gjør jeg da? Fryser den en halv time, og rører resten i, eller ?
Mvh Bente
Du kan fint lage iskrem uten iskremmaskin, det tar bare litt mer tid. Det du gjør er å følge oppskriften som den står, men i stedet for å fryse i maskin har du den avkjølte blandingen i en boks og setter i fryseren. Hver halvtime tar du den opp og pisker godt før den fryses videre. Dette er for å forhindre at det dannes iskrystaller samt at iskremen blir kremet. Når isen er halvfrossen tilsetter du sjokolade og cookie dough.
Åhh, denne høres supergod ut:) Skal aboslutt prøves ut:)
Legg inn en kommentar