torsdag 1. juli 2010

Fougasse

Fougasse er egentlig bare den franske versjonen av focaccia. Og i likhet med focaccia toppes den også gjerne med f.eks. oliven, urter og ost. Denne gangen laget jeg dem uten noen ting. Godt er det uansett. Perfekt som tilbehør til salat, supper eller tapas, eller til å lage smørbrød av.

(4 stk)

1 pose tørrgjær
1 ts sukker
600 g hvetemel
2 ts salt
½ dl olivenolje
3 dl lunkent vann


Bland gjær, sukker og 1¼ dl av vannet. La stå 10 minutter. Sikt mel og salt i en bolle. Tilsett, olje, gjærblandingen og resten av vannet. Kna godt og la deigen heve 1 time.
Del deigen i fire. Hver del klemmes til en 1 cm tykk oval leiv som legges på stekebrett. Lag noen snitt på hver side av deigen (skal forestille åremønster i blader). Etterhev 20 minutter. Stek ved 210 grader i ca 35 minutter. Spray med litt vann etter ca halve steketiden for å få sprø skorpe. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer: