3,75 dl varm melk
2 poser tørrgjær
1,8 dl sukker
2 egg
2 eggeplommer
1½ kg hvetemel
1 ts salt
250 g mykt smør
Fyll:
1 kg mørk sjokolade (ja, det skal være så mye!)
2½ ss kanel
185 g mykt smør
Topping:
4 dl sukker
3,3 dl hvetemel
12 ss mykt smør
Til pensling:
1 egg
1 ss fløte
Hell varm melk i en bolle, dryss over gjær og en klype sukker. La stå ca 5 minutter, til det skummer. Visp sammen egg, eggeplommer og sukker. Visp det deretter inn i gjærblandingen.
Ha mel og salt i en kjøkkenmaskin og tilsett eggeblandingen. Kjør sammen til det såvidt er blandet. Tilsett smøret og la maskinen gå 10 minutter, til deigen er godt knadd. Dekk til og la heve 1 time.
Finhakk sjokoladen (enklest i food processor) og bland med sukker og kanel. Rør inn smøret til det er godt blandet sammen. Visp sammen egg og fløte.
Del deigen i tre og kjevle hver del ut til en stor leiv. Fordel sjokoladeblandingen på. Pensle kantene og rull tett sammen (som når man lager kanelsnurrer). Klem endene inn og legg hver rull i en smurt brødform. Dekk til og la heve 30 minutter.
Til toppingen blandes sukker, mel og smør sammen med en gaffel til du har en blanding av både klumper og smuler. Når kakene er etterhevet pensles de med egg og smuldreblandingen drysses på. Stek ved 175 grader i 55 minutter. Senk temperaturen til 160 grader og stek videre 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Babkaene kan fint fryses.
1 kommentar:
Så spennende! Den må jeg nok prøve å bake!
Sommerklem : )
Legg inn en kommentar