onsdag 21. juli 2010

Pai med pølse og sommergrønnsaker.


1 rød paprika
1 gul paprika
500 g middagspølse i skiver
en håndfull grovhakket basilikum
1 aubergine i skiver
en bunt vårløk i skiver
375 g squash, skivet på langs
250 g skivet halloumiost
salt/pepper

375 g hvetemel
75 g smør
1,75 dl vann
egg til pensling


Del paprikaene i fire og legg med skinnet opp på stekebrett. Grill i ovnen til skinnet er svart. Legg i en plastpose og la hvile 5 minutter før skinnet dras av.
Kok opp vann og smør. Bland det med melet. Dekk deigen med plast og sett kaldt 15 minutter. Kjevle ut to tredeler av deigen til en leiv som kler en paiform eller 20 cm springform. Trykk pølseskivene godt ned i bunnen og legg over alle grønnsakene, basilikum og ost. Kjevle ut resten av deigen til lokk som legges oppå. Lag luftehull i midten og pensle med egg. Stek ved 190 grader i ca 1 time.

Ingen kommentarer: