mandag 2. august 2010

Provencalsk kyllinggryte med annapoteter.

En kjempegod og enkel rett (selv om potetene tar litt tid er det ikke vanskelig å lage) hentet fra "Food with friends" av Gary Rhodes, en av mine favorittkokker.


(4 pers.)

4 kyllingfileter
2 ss hvetemel
salt/pepper
1 stor hakket løk
2-3 hakkede hvitløksfedd
2 bokser hermetiske tomater
5 dl rødvin
4 ss sorte oliven
revet frisk basilikum

675 g poteter
55 g smeltet smør
4 ss frisk hakket timian
salt/pepper


Potetene:
Skrell potetene og skjær dem i helt tynne skiver. Pensle en lav ildfast form med smeltet smør og legg i et lag potetskiver slik at de overlapper hverandre. Pensle med smør og dryss på salt, pepper og timian. Fortsett slik med potetskiver, smør og krydder til alt er brukt opp. Avslutt med smeltet smør. Dekk med aluminiumsfolie og stek ved 190 grader i 1½ time. Ta av folien den siste halvtimen hvis du vil ha overflaten litt sprø.

Kyllinggryten:
Del kyllingen i biter og vend i mel blandet med salt og pepper. Brun i en gryte sammen med løk og hvitløk. Tilsett tomater og vin og la småkoke 8-10 minutter. Rør inn oliven og basilikum før servering.

1 kommentar:

Trine ;) sa...

Mmmmm, dette ser godt ut! Og Annapoteter er en av mine favoritter!

Trine ;)