søndag 3. januar 2010

Sellerirot-, potet- og rosmaringrateng

(4-6 pers.)

6 baconskiver, hakkede
4 dl kremfløte
3½ dl melk
4-5 skivede hvitløksfedd
1 ss finhakket rosmarin
1 skivet rød chili
1 ss Dijon-sennep
500 g sellerirot, delt i fire og skåret i tynne skiver
500 g poteter i tynne skiver
salt/pepper


Stek baconet og sett til side. Kok opp fløte, melk, hvitløk, rosmarin, chili og sennep. Hell litt av dette i bunnen av en ildfast form. Legg et lag sellerirotskiver oppå, dryss så på litt av baconet, samt salt og pepper. Hell på litt mer fløte og fortsett med annenhver gang potet og sellerirot, avslutt med potet. Hell over resten av fløteblandingen. Stek ved 180 grader i 1-1½ time, sjekk med en kniv om grønnsakene er møre.

(Kilde: Good Food Magazine, Oktober 2009)

Ingen kommentarer: