torsdag 28. januar 2010

Ovnsbakt chilikylling

(6 pers.)

6 store kyllinglår
6 kyllingklubber
3 ss chilipasta
3 ts malt koriander
2 ss olivenolje
saften av 1 lime
2 løk delt i åtte båter hver
6 hele hvitløksfedd
1 finhakket chili
1 ss brunt sukker
1 ts tomatpuré
2 dl hønsebuljong


Ha kyllingen i en plastpose sammen med 2 ss av chilipastaen, koriander, 1 ss olje, litt limesaft og pepper. La marinere minst 30 minutter og opp til 24 timer. Kyllingen får selvsagt mer smak jo lenger den blir marinert. Fordel i en ildfast form sammen med løk. Drypp litt olje på og stek ved 200 grader i 1 time. Etter 30 minutter har du i hvitløken.
Ta ut kylling og løk, skrap innholdet i formen over i en kasserolle og varm opp sammen med frisk hakket chili, brunt sukker, tomatpuré og resten av chilipastaen. La småkoke et par minutter. Tilsett buljong og la småkoke noen minutter til. Smak til med salt, pepper og limesaft. Her er kyllingen servert med coleslaw (oppskrift her) og ovnsbakte potetbåter.

(GoodFood Magazine, November 2009)

Ingen kommentarer: