mandag 11. januar 2010

Karamellpudding

Dette var nyttårsdesserten vår i fjor og det er definitivt den beste karamellpuddingen jeg noen gang har smakt.


500 g sukker
2 dl vann

125 g sukker
5 dl kremfløte
5 dl Vikingmelk
6 eggeplommer
4 hele egg
1 vaniljestang


Bland sukker og vann i en kasserolle og smelt på høy varme. La koke til det har karamellisert og fått en fin brunfarge. Hell i en 2 liters form og snu litt på formen slik at sausen dekker bunn og sider av formen. Sausen vil stivne og bli hard.
Kok opp fløte, Vikingmelk, sukker og splittet vaniljestang. Visp eggeplommer og egg lett sammen i en bolle. Visp gradvis inn den varme fløteblandingen. Sil og ha i formen. Stek i vannbad ved 125 grader i 1½-2 timer. Avkjøl karamellpuddingen helt i formen (kan gjerne lages dagen før og avkjøles over natten) før den hvelves over på fat og serveres med pisket fløte.

Ingen kommentarer: