fredag 8. januar 2010

Pizza 2 (italiensk)


3 dl hvetemel (helst pizzamel)
ca 1½ dl lunkent vann
2 ts tørrgjær
2 ss olivenolje
1 ts salt

1 stor gulrot
1 stor selleristang
1 stor løk
1 liten rød paprika
4-5 hvitløksfedd
1 boks hermetiske tomater
2-3 ss tomatpuré
salt/pepper
litt sukker
1 ts oregano
1 ts basilikum
½ ts timian
½ ts merian
1 laurbærblad


Hakk løk, hvitløk, selleri, gulrot og paprika og stek mykt. Ha i resten av ingrediensene og la småkoke under lokk minst 30 minutter, gjerne lengre. Fisk ut laurbærbladet og kjør sausen glatt i blender. Dette er nok til flere pizzaer, og den kan fint fryses.

Bland tørrgjær med halvparten av vannet, la stå 10 minutter. Rør inn halvparten av melet og la heve 30 minutter. Kna inn resten. Del deigen i to og kjevle ut to tynne pizzabunner. Smør på tomatsaus og legg på ønsket fyll og ost (her har jeg brukt italiensk salami, oliven, cherrytomater og blanding av mozzarella og cheddar). Stek ved 250 grader i 7-8 minutter.

Det er forresten ikke nødvendig med pizzastein for å få sprø pizzabunn. Bruk italiensk pizzamel til deigen, kjevle den tynt ut og legg på melstrødd stekebrett (ikke bakepapir altså) som er varmet opp på forhånd. Bruk over/undervarme, ikke varmluft, og høy temperatur med kort steketid.

1 kommentar:

Randismykker sa...

Her var det mye godt, gitt:-)
Deler din matinteresse, og legger meg som følger...

Hilsen Randi