søndag 27. desember 2009

Kalkun med stuffing


1 kalkun (beregn ca ½ kg per person)
smeltet smør
salt/pepper

2 epler
1 løk
3-4 hvitløksfedd
2 selleristilker
150 g champignon
et par skiver daggammelt brød
litt melk
salt/pepper
en skvett Worcestershiresaus
½ ts tørket salvie


Skrell eplene, ta ut kjernehusene og del eplene i små biter. Finhakk løk, hvitløk og selleri. Del champignon i små biter. Del brød i terninger og legg i en bolle med melk, la stå slik at det suger til seg væsken. Stek løk, hvitløk og selleri mykt. Tilsett eple og champignon og stek videre noen minutter. Ha i brødet og tilsett salt, pepper, Worcestershiresaus og salvie.
Brett kalkunvingene under kalkunen slik at den står mer stabilt. Fyll stuffingen i kalkunen. Pensle kalkunen med smeltet smør og dryss på salt og pepper. Stek ved 160 grader i ca 30 minutter per kilo. Når kalkunen er ferdig bør den hvile en halvtimes tid før servering.

1 kommentar:

Myrsnipa sa...

Ønsker deg et godt nytt år