onsdag 29. juni 2011

Summer sausage rolls.

Sist serverte vi dette helt enkelt sammen med saltkokte poteter og aïoli, men det kan like gjerne være en del av et stort sommerlig tapasbord. Det er i allefall nydelig fingermat som er raskt og enkelt å lage. Oppskriften kommer nok en gang fra GoodFood.


(20 stk)

2 kyllingfileter
et par knuste hvitløksfedd
3 skiver bacon
4 soltørkede tomater i olje, hakkede
en liten håndfull frisk basilikum, hakket
375 g butterdeig
1 vispet eggeplomme
25 g sesamfrø



Kylling og hvitløk kjøres sammen i food processor. Tilsett bacon, tomater og basilikum og kjør videre noen sekunder. Tilsett salt og pepper. Kjevle ut butterdeigen og del i to på langs. Bre halvparten av kyllingblandingen på midten av hver leiv. Rull sammen og skjær i 2,5 cm biter som legges på stekebrett. Pensle med eggeplomme og dryss på sesamfrø. Stek ved 200 grader i ca 20 minutter.

1 kommentar:

livmme sa...

Du lager så masse som er rett i min gate. Tusen takk for all inspirasjon!!