Jeg liker ostekake veldig godt, men lager veldig sjelden andre varianter enn de to jeg har lagt ut her, da jeg synes de er de absolutt beste i hver sin klasse (bakt ostekake og ostekake stivnet med gelatin). Da jeg så denne oppskriften i en av mammas Hjemmet fra tidligere i år måtte jeg prøve den. Jeg var likevel bittelitt skeptisk, men kombinasjonen av seig browniebunn og kremet og søt ostekaketopp fungerer faktisk veldig bra.
120 g smør
120 g mørk sjokolade
2½ dl sukker
2 store egg
4 ss melk
2½ dl hvetemel
500 g kremost naturell
1½ dl sukker
3 egg
1 ts vaniljesukker
1 dl yoghurt naturell
evt mokkabønner til pynt
Smelt smør og sjokolade. Rør inn sukker, deretter egg og til slutt mel og melk. Hell i en smurt og bakepapirkledt liten langpanne og stek ved 180 grader i ca 25 minutter.
Pisk sammen kremost og sukker. Pisk inn egg og vaniljesukker og deretter yoghurt (jeg brukte rømme, siden jeg foretrekker det). Hell over browniebunnen og stek videre ved 160 grader i ca 45-55 minutter. La kaken blir helt kald i formen før den settes i kjøleskapet over natten.
3 kommentarer:
Mmm den ser god ut! Jeg liker både ostekake og brownies, så til sammen er det vel dobbelt så godt.
God helg! : )
Åh, denne må jeg prøve! Har aldri smakt denne kombinasjonen før :)
Kunne tenke meg å smake på denne en gang jeg er på besøk ...
Legg inn en kommentar