Sist serverte vi dette helt enkelt sammen med saltkokte poteter og aïoli, men det kan like gjerne være en del av et stort sommerlig tapasbord. Det er i allefall nydelig fingermat som er raskt og enkelt å lage. Oppskriften kommer nok en gang fra GoodFood.
(20 stk)
2 kyllingfileter
et par knuste hvitløksfedd
3 skiver bacon
4 soltørkede tomater i olje, hakkede
en liten håndfull frisk basilikum, hakket
375 g butterdeig
1 vispet eggeplomme
25 g sesamfrø
Kylling og hvitløk kjøres sammen i food processor. Tilsett bacon, tomater og basilikum og kjør videre noen sekunder. Tilsett salt og pepper. Kjevle ut butterdeigen og del i to på langs. Bre halvparten av kyllingblandingen på midten av hver leiv. Rull sammen og skjær i 2,5 cm biter som legges på stekebrett. Pensle med eggeplomme og dryss på sesamfrø. Stek ved 200 grader i ca 20 minutter.
1 kommentar:
Du lager så masse som er rett i min gate. Tusen takk for all inspirasjon!!
Legg inn en kommentar