onsdag 22. juni 2011

Potetkarri med posjert egg

Dette er en rask og enkel karrirett som gjerne kan spises som den er, gjerne med naanbrød til, eller som en del av et større måltid. Lag gjerne mange små ulike retter som man kan sette sammen. Denne er dessuten mild, så bør tåles av de fleste. Oppskriften er, som så mange andre her på bloggen, fra GoodFood Magazine. Hvis du fremdeles ikke abonnerer på dette fantastiske matbladet kan oppskriftene også finnes på hjemmesiden deres.

(4 egg)

500 g poteter i terninger
1½ ts sorte sennepsfrø
1 ts spisskummenfrø
1 stor finhakket løk
1 ss revet ingefær
en god klype tørkede chiliflak
1 ts gurkemeie
½ ts malt spisskummen
½ ts malt koriander
2 knuste kardemommefrø
2,25 dl vann
1 ts salt
2 tomater, flådde og uten frø, grovhakkede
1 ts sitronsaft
4 egg
hakket koriander
salt/pepper


Kok potetterningene 5 minutter. Stek sennepsfrø og spisskummenfrø til de begynner å poppe. Tilsett løk, ingefær og chiliflak og stek til løken er myk. Tilsett gurkemeie, spisskummen, koriander og kardemomme og stek et minutt til. Tilsett poteter, vann og salt og la småkoke ca 10 minutter. Rør inn tomater og sitronsaft og stek et par minutter til. Rør inn et par spiseskjeer hakket frisk koriander.
Eggene posjeres i kokende vann tilsatt litt eddik og salt. Server karrien med egg og et korianderdryss.

Ingen kommentarer: