torsdag 16. juni 2011

Ostekake med browniebunn.

Jeg liker ostekake veldig godt, men lager veldig sjelden andre varianter enn de to jeg har lagt ut her, da jeg synes de er de absolutt beste i hver sin klasse (bakt ostekake og ostekake stivnet med gelatin). Da jeg så denne oppskriften i en av mammas Hjemmet fra tidligere i år måtte jeg prøve den. Jeg var likevel bittelitt skeptisk, men kombinasjonen av seig browniebunn og kremet og søt ostekaketopp fungerer faktisk veldig bra.



120 g smør
120 g mørk sjokolade
2½ dl sukker
2 store egg
4 ss melk
2½ dl hvetemel

500 g kremost naturell
1½ dl sukker
3 egg
1 ts vaniljesukker
1 dl yoghurt naturell

evt mokkabønner til pynt


Smelt smør og sjokolade. Rør inn sukker, deretter egg og til slutt mel og melk. Hell i en smurt og bakepapirkledt liten langpanne og stek ved 180 grader i ca 25 minutter.
Pisk sammen kremost og sukker. Pisk inn egg og vaniljesukker og deretter yoghurt (jeg brukte rømme, siden jeg foretrekker det). Hell over browniebunnen og stek videre ved 160 grader i ca 45-55 minutter. La kaken blir helt kald i formen før den settes i kjøleskapet over natten.

3 kommentarer:

Gry sa...

Mmm den ser god ut! Jeg liker både ostekake og brownies, så til sammen er det vel dobbelt så godt.
God helg! : )

Gunhild sa...

Åh, denne må jeg prøve! Har aldri smakt denne kombinasjonen før :)

Christine sa...

Kunne tenke meg å smake på denne en gang jeg er på besøk ...