(4 pers.)
2 bokser hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 stor hakket løk
3-4 hakkede hvitløksfedd
1 liter kraft/buljong
salt/pepper
litt sukker
1 ts tørket basilikum eller 2-3 ss hakket frisk
1 laurbærblad
1 dl god olivenolje eller fløte
Stek løk og hvitløk mykt. Ha i tomater, tomatpuré, salt, pepper, sukker, krydder (brukes frisk basilikum har du det i på slutten) og kraft. Kok opp og la småkoke 40-50 minutter. Fisk ut laurbærbladet. Suppen kan evt kjøres glatt i blender. Tilsett olivenolje eller fløte og varm opp før servering. Server gjerne med eggebåter. Man kan også ha f.eks. kokt pasta, pølsebiter eller små kjøttboller i suppen.
1 kommentar:
Tomatsupper snadder. Ungene liker d også kjmpegodt så denne må prøves:) Hilsen Lise
Legg inn en kommentar