fredag 30. september 2011

Calzone

Nå er det endelig helg og fredag er for mange den store pizzadagen. Da passer det godt med oppskrift på calzone, som er innbakt pizza. Hjemmelaget tomatsaus gir all pizza ekstra god smak og det er selvsagt fritt fram for å velge akkurat det fyllet man liker best.


(4 stk)

2 dl lunkent vann
50 g gjær
5½ dl hvetemel
2-3 ss olivenolje
1 ts salt
ønsket fyll



Rør gjæren ut i vannet. Bland inn resten av ingrediensene og kna godt. La heve ca 1 time. Del i fir emner som kjevles ut til store sirkler. Legg på ønsket fyll (her har jeg brukt tomatsaus, spekeskinke, oliven og mozzarella). Brett deigen i to og knip kantene godt sammen. Legg på stekebrett og la etterheve ca 20 minutter. Stek ved 225 grader i 12-15 minutter.

1 kommentar:

Line sa...

Mmmm, Calzone er nydeleg...og gjerne eit litt spennande overraskelsesmoment dersom ein har gjestar!! Ingenting er som å skjære fyrste biten av og oppdage kva som skjuler seg under deigen:o)
Såg gode ut potetene i innlegget under og...
God helg, Line