fredag 23. september 2011

Havrekjeks

Oppskriften på disse kjempegode kjeksene fant jeg på bloggen Attic24 og de måtte bare prøves. Hun bruker rosiner, men jeg liker ikke rosiner i bakst og byttet dem ut med tørket aprikos eller en blanding av tørket aprikos og dadler (det samme som jeg bruker i flapjacks) og de ble aldeles nydelige. De smaker best nystekte, da er de litt sprø utenpå og myke inni.

(ca 16 stk)

100 g smør
50 g brunt sukker
2 ss sirup
100 g hvetemel
100 g havregryn
1 ts bakepulver
50 g tørket frukt, hakket



Smelt smør, sukker og sirup. Rør inn resten av ingrediensene. Legg skjeer av blandingen på stekebrett og trykk litt flate med gaffel. Stek ved 180 grader i 12-15 minutter, de skal ikke bli mørke, bare lys gylne. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer: