Jeg er hekta på flapjacks for tiden. På utkikk etter det perfekte forholdet mellom smør, sukker og havregryn, og den perfekte smakstilsetningen. Her har jeg igjen tilsatt tørkede aprikoser, en fantastisk frukt som jeg synes er nærmest nødvendig i flapjacks samt pistasjnøtter. Vanligvis er det sirup i flapjacks, men her er det honning som gir en god og litt annerledes smak. Her er er det brukt mer smør og mindre havregryn, og det gir en mykere og litt løsere kake. Igjen er det viktig at kaken avkjøles helt før den deles opp, ellers faller alt fra hverandre.
140 g smør
140 g brunt sukker
2 ss honnng
175 g havregryn
75 g hakkede pistasjnøtter
140 g tørkede aprikoser, hakkede
Smelt smør, sukker og honning. Rør inn resten av ingrediensene og press ned i en lett oljet form. Stek ved 160 grader i 35-40 minutter. Avkjøl helt før du deler den i biter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar