5 dl fløte/melk (jeg bruker 1 kartong kremfløte og resten melk)
1½ dl sukker
4 eggeplommer
1 vaniljestang
Varm fløte/melk, sukker og splittet vaniljestang til det når kokepunktet. Eggeplommene vispes lett i en bolle. Visp så gradvis inn den varme fløtemelken. Hell alt tilbake i kasserollen og varm opp under omrøring til blandingen tykner. Hell i en bolle og legg på plastfolie (helt ned på iskremblandingen, det forhindrer snerk) og sett i kjøleskap til den er helt avkjølt. Frys i iskremmaskin.
Iskrem kan også fint lages uten iskremmaskin, da heller du bare den avkjølte blandingen i en boks og setter i fryseren. Rør i den minst hver halvtime til iskremen er helt frossen. Røringen er det som gjør blandingen kremet og god, så å investere i en iskremmaskin (det koster ikke mange hundrelappene) sparer deg for en del arbeid.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar