torsdag 26. februar 2009

Peanøttsmør-brownies


180 g smør
150 g mørk sjokolade
385 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt
4 egg
120 g hvetemel
¼ ts bakepulver
35 g kakao
50 g hakket mørk sjokolade
95 g grovt peanøttsmør


Smelt smør og sjokolade. Avkjøl litt. Rør inn sukker, egg og vanilje, så siktet mel, bakepulver, kakao og hakket sjokolade. Hell i en smurt 20x30 cm langpanne (eller en 28 cm springform). Legg små klatter av peanøttsmør rundt på kaken og bruk en kniv til å dra gjennom røren med. Stek ved 170 grader i ca 50 minutter. Avkjøl i formen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei du! Jeg lurte på hvor mye sukker det skal være i kaken ettersom det står sukker to ganger.

Lemonia sa...

Hei,
Jeg hadde visst skrevet sukker to ganger, når den ene skulle være hvetemel, men nå er det rettet. :-)

Anonym sa...

Hva slags kokesjokolade? Skal det være 70 %?

Lemonia sa...

Jeg bruker vanligvis 70%, det gir god og fyldig sjokoladesmak, men du kan bruke det du har/liker best