søndag 1. februar 2009

Pai med løk og brie


150 g smør
3 dl hvetemel
2 ss kaldt vann

1 liten purre
1 løk
4 hvitløksfedd
2 egg
2 dl kremfløte
2 dl revet vellagret ost
salt/pepper
200 g brie i skiver


Bland sammen ingrediensene til paideigen, gjerne i en food prosessor. Trykk deigen ut (den blir ganske løs) i en paiform ca. 23 cm i diameter. Sett formen i fryseren ca. 15 minutter. Forstek paiskallet i ovnen ved 200 grader i 5-10 minutter. Del løk, hvitløk og purre i tynne skiver. Stek myk i litt smør. Strø på salt og pepper og fordel i bunnen av paiskallet. Visp egg og fløte. Tilsett ost, salt og pepper og hell blandingen over løken. Del brie i skiver og legg på toppen. Stek paien ved 200 grader i ca. 40 minutter på nederste rille i ovnen.

1 kommentar:

Christine sa...

Mmmmm! Den skal jeg lage i dag! Kjøpte ingrediensene i går. Gleder meg! har jo smakt den hos deg. Fortreffelig!
Mamma